2022-05-28: Fietstocht Tour de Baronie: Heusden, ca. 93 km (Gilde de Baronie)

Onze tweede Tour de Baronie dit jaar. We gaan naar Heusden. Met deze lange fietstocht bezoeken we het oude vestingstadje Heusden.
Op weg er naar toe rijden we langs de Overdiepse Polder. Hier is het project “Ruimte voor de rivier” gerealiseerd, dit om in de toekomst het extreem hoog rivierwater op te kunnen vangen. De boerderijen daar zijn op terpen gebouwd.
We fietsen over de dijk langs de Bergse Maas. Hier kunnen we genieten van een prachtig wijds polderlandschap. De Bergse Maas varen we tweemaal met een pont over.
We eten onze boterhammetjes op in Heusden. Na de lunch maken we nog een stadstour in het wonderschone vestingstadje. Ook fietsen we over de oude vestingwerken van Heusden.
Via de Elshoutse Wielen en de oude “Zeedijk” gaan we naar een schitterend natuurgebied: de Baardwijkse Overlaat. Het hele gebied is eeuwenlang geteisterd geweest door het allesverwoestende rivierwater. De gevolgen hiervan zijn nog duidelijk te zien.
We fietsen over de voormalige spoorbrug van het “Halve Zolenlijntje”. Daarna gaan we via het Drongels kanaal en de bosrijke omgeving van de Loonse Duinen huiswaarts.

Vanwege de afstand van 93 km starten we een uurtje eerder dan normaal: 09.00 uur bij Intratuin. Voor de prijs en meer informatie: Gilde de Baronie.

Reacties zijn gesloten.