2022-06-06: Breda Nassaudag (Breda Nassaustad)

Na een jaartje gedwongen grotendeels digitaal te zijn gegaan, overspoelt de traditionele Nassaudag Breda dit jaar op 6 juni 2022 in al zijn glorie de Bredase binnenstad met activiteiten. Het KMA-terrein is toegankelijk en een deel van het Kasteel is voor bezichtiging geopend. In de Waalse Kerk  wordt de expositie ‘René en marche‘ gehouden en natuurlijk kun je ook terecht in hét Nassaumonument van Breda: de Grote Kerk. Met een beetje goede conditie is zelfs de Grote Toren te beklimmen.

In het Chassépark is vertier voor jong en oud: een heuse roofvogelshow, een oude ambachtenmarkt waar je ook zelf aan de slag kunt gaan en Oudhollandse spelletjes. Op het binnenterrein van de Nieuwe Veste zijn zandsculpturen te bewonderen en kun je ook een workshop volgen. Op diverse locaties in de binnenstad wordt de sfeer verhoogd met theateroptredens en muziek. Desgewenst kun je met de paardentram naar kasteel Bouvigne dat haar deuren en tuinen op deze dag opent.

Zowel in de binnenstad als in kasteel Bouvigne worden rondleidingen gegeven waarvoor je je te zijner tijd kunt aanmelden. Onder begeleiding van een deskundige gids wordt een deel van de binnenstad nader bekeken, of kun je meer te weten komen van een gebouw, zoals het stadhuis, de Grote Kerk, kasteel Bouvigne of Hotel Nassau. Voor meer informatie: Breda Nassaustad.

Reacties zijn gesloten.