2022-09-26: Breda Photo: Theater of Dreams (De Gouden Cirkel)

De bijeenkomst op 26 september 2022 staat in het teken van BredaPhoto, dat op 8 september begint. Het thema is Theatre of Dreams. Het programma wordt geopend door Fleur van Muiswinkel (directeur BredaPhoto). Het thema van het festival, Theatre of Dreams, staat centraal in de bijdrage van filosoof Paul van Tongeren, Denker des Vaderlands. Tenslotte lichten enkele kunstenaars hun werk toe. Voor meer informatie: De Gouden Cirkel.

Fleur van Muiswinkel opent de bijeenkomst. Zij licht het thema van BredaPhoto toe, “Theater of Dreams” en geeft ons een inkijkje in de totstandkoming van het evenement.

Vervolgens is het woord aan Paul van Tongeren. De filosoof en theoloog is in 2021 en 2022 Denker des Vaderlands. Hij legt een verbinding tussen het thema “Theater of Dreams” en het centrale thema in zijn periode als Denker des Vaderlands: betekenis geven. Dat sluit aan bij zijn recente boek “Het wonder van betekenis, op zoek naar geluk en wijsheid.”Wie alvast wil kennismaken, kan terecht op de website https://paulvantongeren.nl/

Het programma wordt afgesloten door een van de deelnemers aan BredaPhoto, de fotograaf Koen Hauser. In zijn werk is vaak sprake van de spanning tussen wetenschap en emotie, tussen het visuele en het metafysische. Het werk is een mengelmoes van elkaar inspirerende gebieden: psychologie, mythologie, filosofie en spiritualiteit. Een eerste kennismaking met Koen is te vinden op zijn website https://koenhauser.com

Reacties zijn gesloten.