2022-10-04: Rampen in en rond Breda (De Oranjeboom-Engelbrecht van Nassau)

Op dinsdag 4 oktober 2022 organiseren Engelbrecht van Nassau en De Oranjeboom een lezing over Drie rampen in en rond Breda. Het betreft: De stadsbrand van 1534; Atoombunkers tijdens de Koude Oorlog; De brand bij Chemie-Pack (2011). De presentatie is in handen van: Frans Gooskens, Pieter Stallen, Noud Bruinincx en Henk Jans. De lezingen van vanavond worden georganiseerd in het kader van de maand van de geschiedenis. Dit jaar is het thema: Wat een ramp! Drie rampen en bijna-rampen uit het verre en nabije verleden worden door de navolgende vier sprekers besproken. Het stadsarchief is betrokken bij deze lezing.

De locatie is Ontmoetingscentrum De Vlieren (Monseigneur Nolensplein 1, 4812 JC Breda). De tijd: 19.30 tot 22.00 uur (zaal open: 19.00 uur). De entree is gratis voor leden van De Oranjeboom en Engelbrecht van Nassau. Niet leden betalen vooraf €5,00 door overmaking op bankrekeningnummer NL83 INGB 000 11 28 188 t.n.v. De Oranjeboom te Breda o.v.v. Rampen. Voor meer informatie: De Oranjeboom.

Reacties zijn gesloten.