2022-05-17: presentatie Jaarboek 74 (De Oranjeboom)

Op dinsdagavond 17 mei 2022 wordt in Ontmoetingscentrum De Vlieren het nieuwe jaarboek van ‘De Oranjeboom’ gepresenteerd. Vanaf 19.30 bent u welkom aan het Mgr. Nolensplein 1 in Breda. Om 20.00 uur begint het echte programma.

Als lid bent u na aanmelding van harte welkom bij de presentatie. Aanmelding graag voor 8 mei 2022 via secretariaat@deoranjeboom.nl. Bij tijdige aanmelding ligt het exemplaar van het jaarboek voor de gewone leden op de avond van de lezing voor u klaar in De Vlieren.

Eerst is er een lezing over een bijzondere vriendschap aan het einde van de 19e eeuw tussen een leerling van het Stedelijk Gymnasium en een kadet van de KMA. Een onderzoek dat deels is gebaseerd op bewaard gebleven gedichten, die lange tijd niet openbaar toegankelijk waren. Daarna maken twee auteurs u nieuwsgierig naar het verband tussen feminisme en het ontstaan van leeszalen in Breda.

Hierna schakelen we over naar de ontwikkeling van drinkwater en leidingwater in Breda. De eerste vier artikelen van het jaarboek zijn aan dit onderwerp te koppelen. We horen in een korte presentatie hoe Brabant Water zich in het verleden hier heeft gevestigd en hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld. Deze presentatie wordt verzorgd door de heer Roland Straatman van Brabant Water, die ook het eerste exemplaar van het jaarboek in ontvangst neemt. Voor meer informatie: De Oranjeboom.

Reacties zijn gesloten.