2022-05-23: De toekomst van het Historisch Centrum van Breda (De Gouden Cirkel)

In de reeks Ons Cultureel erfgoed nabij publiceerde De Gouden Cirkel in 2020 het laatste deel, onder de titel Het historisch centrum van Breda onder de loep. Ontwikkelingen na 1945. Alle eerdere boekjes in de reeks gingen vergezeld van een conferentie over de desbetreffende wijk.

De maandelijkse bijeenkomst van 23 mei om 20.00 uur in Theaterdinersalon De Avenue zal aan dit onderwerp gewijd zijn. Sprekers tijdens deze avond zijn Dingeman Kuilman, Theo Andriessen en Lisette Spee.

Kuilman, directeur van Stedelijk Museum Breda, gaat in op de verbinding van het Historische Centrum van de stad met de Nassaus. Andriessen is kwartiermaker van CrossArts. Spee is directeur van Electron. CrossArts is een bijzondere samenwerking van culturele instellingen in Breda, te weten de Grote Kerk, BredaPhoto, Brack, Tranzforma en Electron. CrossArts geeft vorm aan een “kunsthal zonder gebouw”. CrossArts vormt zo een culturele verrijking voor het Historisch Centrum.

De bijeenkomst is algemeen toegankelijk. De leden kunnen deelnemen aan het eraan voorafgaande diner. Ze ontvangen daarover nog informatie. Voor meer informatie: Stadssociëteit de Gouden Cirkel.

Reacties zijn gesloten.