2022-05-02: Van klooster tot educatieve campus BUAS (De Gouden Cirkel)

De Breda University of Applied Sciences (BUas) heeft, na een ingrijpende verbouwing het voormalige klooster aan de Ignatiusstraat in gebruik genomen als educatieve campus. Op het programma van De Gouden Cirkel van 2 mei 2022 staan twee activiteiten die daarmee te maken hebben. Voor meer informatie: Stadssociëteit De Gouden Cirkel

’s Middags, vanaf 16.00 uur, is er een rondleiding door het gebouw, uitsluitend voor de leden van De Gouden Cirkel. Zij ontvangen nog afzonderlijk bericht over de aanmedling voor deze rondleiding

’s Avonds, vanaf 20.00 uur is er in De Avenue een algemeen toegankelijke bijeenkomst. Daar vertellen Wieger Meijer (BUas) en architect Bert van Breugel over de achtergronden van deze bijzondere verbouwing, waarbij cultureel religieus erfgoed een eigentijdse bestemming heeft gekregen.

Wicher Meijer (1957) is Programmadirecteur Educatie en Community. Hij werkt sinds geruime tijd voor BUas in verschillende rollen, met name ook als academiedirecteur Toerisme. Nauw betrokken bij alle facetten van onderwijsontwikkeling en vernieuwing. In Breda verder met name actief in het culturele veld, voormalig voorzitter van BredaPhoto, thans voorzitter RvT Nieuwe Veste en voorzitter CrossArts.

Ir. Bert van Breugel (1967) werkt sinds 1999 bij Inbo. Als bevlogen architect en professional heeft Bert altijd de dagelijkse leiding van Inbo gecombineerd met de dagelijkse praktijk. In 2019 startte hij met een energiek team van ontwerpers Inbo Studio Rotterdam vanuit Het Industriegebouw Rotterdam. Berts projecten worden regelmatig gepubliceerd in (vak)media en hij treedt vaak op als gastspreker of -docent.

Reacties zijn gesloten.