2022-05-30: Lezing over Smokkelen in Brabant (Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout)

Nog steeds heeft Brabant de roep een smokkelprovincie te zijn. De gevolgen zijn nog steeds merkbaar en niet zo’n beetje: dat Brabant zo’n beetje de mondiale productielocatie van chemische drugs is, vindt zijn wortels in de smokkeltraditie. Nergens in Nederland is zoveel gesmokkeld als in Brabant. Hoe kwam dat? Wat smokkelden de Brabanders? Wat waren de belangrijkste smokkelperiodes? Welke slimme trucs pasten de Brabanders toe? Al deze en nog veel meer intrigerende vragen worden beantwoord tijdens een lezing van Paul Spapens over smokkelen in Brabant. Mede dankzij een boek dat hij over dit onderwerp schreef is hij de autoriteit op het gebied van de smokkelgeschiedenis in Brabant.

De lezing wordt gehouden op maandag 30 mei 2022 in theater De Schelleboom, Mathildastraat 37a, 4901 HC Oosterhout. Aanvang om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is de zaal open voor een kopje koffie of thee. Toegang voor leden is 2,50 euro, niet-leden betalen 5 euro, waarbij inbegrepen het kopje koffie of thee bij binnenkomst (19.30 tot 20.00 uur) en een consumptiebon voor later op de avond. Daarbuiten zijn consumpties voor eigen rekening. U kunt zich aanmelden voor de lezing door het entreegeld over te maken op bankrekeningnr. NL71 RABO 0126 3462 24 t.n.v. Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout, o.v.v. lezing Smokkelen in Brabant en het aantal toegangsbewijzen dat u wenst. Wij hopen u allen te begroeten op maandagavond 30 mei a.s. in De Schelleboom. Voor meer informatie: Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout.

Reacties zijn gesloten.