2022-06-11: Fietstocht Hoogstratenroute, ca. 54 km (Gilde de Baronie)

Een route naar België met Hoogstraten en zijn vele bezienswaardigheden als hoofddoel. Hoogstraten is een van de oudst bewoonde regio’s in België met sporen uit de Steen- en Bronstijd. In 1976 vond men in Meer een nederzetting uit de IJzertijd. De naam Hoogstraten komt wellicht van de ’Hoge Straat’, een voormalige heirbaan die Antwerpen en Turnhout met Breda verbond. Een prachtige fietstocht langs o.a. de Salm-Salmmolen (dit is geen typefout), het Gemelslot en het prachtige Stadhuis van Hoogstraten. Het “triomf der baksteen” de Sint Catharinekerk kan natuurlijk niet onvermeld blijven.

Wie was nou die familie Lalaing? Na deze tocht weet je daar meer van. Voor de prijs en meer informatie: Gilde de Baronie.

Reacties zijn gesloten.