2022-06-13: Fietstocht Heilige Driehoek, ca. 35 km (Gilde de Baronie)

Via de Hoge Vught en de Lage Vughtpolder gaan we richting Teteringen en door de Katjeskelder naar Oosterhout. We bekijken de “slotjes”, zoals Huize Limburg en Brakestein. In Oosterhout liggen ook drie kloosters vlak bij elkaar. Daarom wordt dat deel van Oosterhout de Heilige Driehoek genoemd. Het waren zeven jonge vrouwen in Vroenhout bij Wouw -zusjes van elkaar- die in 1271 de basis gevormd hebben van de nu nog bestaande Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal te Oosterhout. De bouw van de Onze Lieve Vrouwe Abdij en de Sint Pietersabdij op een later tijdstip maakten deze driehoek compleet.

Nadat we ons daar religieus en fysiek hebben opgeladen, gaan we via boswachterij Dorst en het Cadettenkamp weer naar Teteringen en terug naar Intratuin. Voor meer informatie: Gilde de Baronie.

Reacties zijn gesloten.