2022-07-02: Fietstocht Tour de Baronie: Eiland van Dordrecht, ca. 85 km (Gilde de Baronie)

De tweede “Tour de Baronie” dit jaar. Dus een wat langere fietstocht, vandaar ook wat eerder starten, n.l. 09.00 uur!

Het Eiland van Dordrecht is een eiland in de provincie Zuid-Holland, dat plaats biedt aan de stad Dordrecht. Het eiland is omringd door de rivieren de Beneden-Merwede, Nieuwe Merwede, Hollands Diep, Dordtsche Kil en Oude Maas. We fietsen dus richting Dordrecht en bekijken enkele bezienswaardigheden in deze mooie stad. Zoals bijvoorbeeld de Groothoofdspoort, de merkwaardige watertoren Villa Augustus en het unieke schroevendok van machinefabriek Straatman. We maken een ronde op het eiland en gaan op zoek naar de kazematten. En natuurlijk weten we na afloop van deze tocht waarom de inwoners van Dordrecht ‘schapenkoppen’ worden genoemd. Door de Dordtse Biesbosch en over de Moerdijkbrug keren we weer huiswaarts.

Voor deelnemers met de auto: niet parkeren op het terrein van Intratuin vanwege het sluiten van het hek om 17.00 uur! Voor de prijs en meer informatie: Gilde de Baronie.

Reacties zijn gesloten.