2022-07-12: Fietstocht Drimmelenroute, ca. 56 km (Gilde de Baronie)

Via de Hartel, Terheijden, een hoekje Wagenberg, Blauwe Sluis, Lage Zwaluwe fietsen we naar Oud-Drimmelen en Drimmelen, het verste punt op deze route. Vandaaruit gaan we via Hooge Zwaluwe, Helkant, Wagenberg en Terheijden weer terug naar Breda.

De dorpen in dit gebied zijn doorgaans ontstaan op verhogingen in het landschap, zogenaamde dekzandruggen. Het gaat om een gebied dat bloot stond aan de invloed van water en wind en dat herhaaldelijk door overstromingen werd geteisterd. Logisch dat men daar ging wonen waar de kans het grootste was om droge voeten te houden.

Het gebied dat we doorkruisen lag ook op de grens tussen het graafschap Holland en het hertogdom Brabant waar behalve de rol van de voorvaderen van ons huidige koningshuis vooral de enorme invloed van Willem van Duvenvoorde, de ‘Bill Gates’ van de middeleeuwen, tot de verbeelding spreekt. Voor de prijs en meer informatie: Gilde de Baronie.

Reacties zijn gesloten.