2022-10-03: de invloed van de KMA op de stad Breda (De Gouden Cirkel)

Op 3 oktober 2022 staat Baron van Lawick centraal. Aan deze markante figuur zijn twee publicaties gewijd, die vanavond worden gepresenteerd. Met de publicatie van de dubbeluitgave ‘Trouw aan zijn woord’ en ‘De baron in beeld’ documenteren de historici Jan-Leendert Voetelink en Boudewijn van de Calseijde, beiden als onderzoeker verbonden aan de Historische Verzameling KMA, het leven van een markant officier de luitenant-generaal titulair Hugo Charles Gustav baron van Lawick, cadet, docent en tot slot gouverneur van de KMA tussen 1934-1945. Hij werd in juli 1940 door de Duitsers in krijgsgevangenschap weggevoerd, omdat hij weigerde de zogenoemde ‘erewoordverklaring’ af te leggen.

De sprekers tijdens het tweede deel van de avond belichten de niet te miskennen invloed die de KMA op de stad Breda had en heeft. Dat zijn achtereenvolgens Wim Klinkert, hoogleraar aan de faculteit Militaire Wetenschappen aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), die ingaat op de oudste geschiedenis, en Richard Tieskens, oud-gouverneur van de KMA. Hij gaat in de op recente geschiedenis en maakt ons deelgenoot van wat hij daarin opmerkelijk vindt. Het belooft een gevarieerde en boeiende avond te worden. Die begint om 20 uur in Theaterdinerslaon De Avenue. Voor meer informatie: De Gouden Cirkel.

Reacties zijn gesloten.