2023-01-25: lezing “Dien Tien” (Op de Beek)

Oud-Bekenaar Anton Joosen vertelt tijdens zijn lezing op woensdag 25 januari 2023 om 19.30 uur
in Museum De Rijf, Brielsedreef 39a, Prinsenbeek op onnavolgbare en vaak hilarische wijze over de herinneringen aan zijn jeugd op de Zanddreef. En dat levert vaak een totaal andere kijk op de dingen op. Een kind ziet alles immers anders als een volwassene. Veel over de jaren vijftig komt op deze avond aan de orde: Pastoors met hun brevier, kapelaans, politie, de onderwijzers, de jongens- en de meisjesschool, sexuele voorlichting en zelfs een modeshow (1900-1950) over de kleding van zijn moeder en familie. Ook verklaart hij de lezingtitel: Dien Tien.

Het wordt een avond vol prachtige verhalen, die bij velen identieke gevoelens opwekken. Anton weet de juiste snaar te raken en bezorgt daarmee alle aanwezigen een bijzondere avond om nog lang over na te denken. Toegang voor leden gratis. Niet leden betalen € 2,– (incl. koffie). Voor meer informatie: Heemkundekring Op de Beek.

Reacties zijn gesloten.