2023-04-29: Bredanaars in het verzet tijdens de oorlog (Stadsarchief Breda – Princenhaags museum)

De Bankier van het verzet Walraven ontving een volmacht van de Nederlandse regering uit Londen. Maar hoe kwam die volmacht van Londen in Amsterdam terecht? Dat gebeurde door een verzet cel ontstaan in Breda. Karel van Nunen schreef er een boek over.

Karel van Nunen was al vroeg geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Na zijn pensionering heeft hij zich in zijn familiegeschiedenis verdiept. In zijn onderzoek kwamen belevenissen van zijn familie in de Tweede Wereldoorlog in naar voren.

Door verder onderzoek is dit boek ontstaan. Karel heeft in zijn werkzame leven veel verkooptrainingen geschreven en ook in Nederland gegeven. Daarnaast wil hij graag jonge mensen kennis laten maken met de vele zaken die over het algemeen niet voor het voetlicht zijn gekomen door de zwijgzaamheid van vele verzetsmensen.

Stadsarchief Breda nodigt u uit op zaterdag 29 april om 14.00 uur in het Princenhaags museum. Op zaterdag 29 april vindt om 14.15 uur de presentatie plaats van het boek in het Princenhaags museum aan de Haagweg 334 in Breda

Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door Erfgoed & Cultuur van de Gemeente Breda. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Inloop 13.45 uur, presentatie om 14.15 uur. Adres: Princenhaags museum Haagweg 334, Breda. Zie voor meer informatie: Princenhaags museum.

Reacties zijn gesloten.