2023-05-21: Memorial Music. Een muzikale ochtend met een boeiende lezing (Maczek Memorial Breda)

Op zondag 21 mei 2023 van 10.30 – 12.00 uur (inloop vanaf 10.00 uur) vindt Memorial Music plaats. De toegang is gratis, maar na afloop kunt u een vrijwillige donatie doen die geheel ten goede komt aan de artiesten.

In het Maczek Memorial Breda houden we het verhaal over de bevrijding van Breda door de 1e Poolse Pantserdivisie levend en onderstrepen we het blijvende belang van de waarden die toen in onze stad zijn hersteld: vrede, vrijheid, democratie, respect en gelijkwaardigheid.

Memorial Music is de naam van een reeks van 6 zondagochtend concerten, allen met een thema dat past bij de missie en boodschap die het Memorial uitdraagt. Op zondag 21 mei organiseren we de eerste ‘Memorial Music’. Het muzikale optreden van deze zondag zal worden afgewisseld met een lezing.

Zangeres Lori Raine en haar vocaal ensemble 8-tet verzorgen het muzikale gedeelte. Het bekende 8-tet werkt regelmatig in een thematische setting. Het verzorgde o.a. het concert in het Chassé Theater in 2021 ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Breda door de Polen.

Het muzikale programma is afgestemd op een lezing verzorgd door mr. Esther de Rooij, als rechter verbonden aan de Rechtbank Amsterdam. Tot begin 2022 (de Russische inval in Oekraïne) werkte zij in Kyiv (Kiev) aan het versterken van de rechtstaat door internationale samenwerking.

Sindsdien zet zij zich in Nederland in om gevluchte rechtspraakwedewerkers of hun familieleden te helpen. Zodra de situatie het toelaat wil zij haar werk in Oekraïne voortzetten. In haar lezing vertelt zij over haar ervaringen en maakt zij duidelijk dat zonder een goed functionerende rechtstaat de burgers niet worden beschermd en daarmee vogelvrij zijn.

Voor meer informatie: https://www.maczekmemorialbreda.nl/.

Reacties zijn gesloten.