2023-09-23: Excursie Dordrecht, de ‘bakermat van Nederland’ (De Oranjeboom – Engelbrecht van Nassau)

Dit jaar gaat de gezamenlijke excursie van De Oranjeboom en Engelbrecht van Nassau op 23 september 2023 naar Dordrecht. We vertrekken traditiegetrouw vanaf het Schoolakkerplein om 09:00 uur en we verwachten weer terug te zijn tussen 17:30 en 18:00 uur. Wij zullen na de koffieronde in Dordrecht een uitgebreide stadswandeling maken, met uitleg door ervaren stadsgidsen. Na de lunch zullen een bezoek brengen aan het Hof van Nederland met een gegidste rondleiding. Daar zullen we veel horen over details uit de stadse geschiedenis en belangrijke momenten uit de Vaderlandse geschiedenis. Aansluitend lopen we naar het Dordrechts Museum, waar we ‘vrij’ doorheen kunnen wandelen op eigen tempo. Dan is het aan eenieder de keuze hoeveel tijd men nog vrij wil doorbrengen in de Dordtse binnenstad. We vertrekken dan weer om 17:00 uur naar Breda.

De excursie is toegankelijk voor leden van de vereniging. De excursie is beperkt voor wat betreft het aantal deelnemers. Voor kosten en mogelijkheden om deel te nemen kan contact worden opgenomen met de penningmeester van De Oranjeboom: penningmeester@deoranjeboom.nl.

Reacties zijn gesloten.