2023-10-02: Beleef het Breda van toen met John van Ierland (De Gouden Cirkel)

Door heel bijzondere omstandigheden ontdekte John van Ierland zijn tekentalent. Hij maakte diverse boeken. Zo tekende hij tientallen vervlogen stadsgezichten en ging door de stad wandelen. Daar ontdekte hij de nog bewaard gebleven pareltjes, maar ook de veranderingen. Al pratend met Bredanaars over zijn ontdekkingen vertelden zij hem prachtige anekdotische verhalen. Ook die ging hij verzamelen. Dit alles resulteerde in een levendig boek dat in binnenkort uitkomt.

De Gouden Cirkel is er trots op dat hij zijn verhaal bij ons komt vertellen. Hoe heeft hij het oude Breda weer levendig gemaakt, welke verhalen door daarbij, wat ontroert hem en wat is Breda kwijtgeraakt.

John van Ierland, vader van drie kinderen, werd geboren op 14 juni 1964 te Breda en is daar ook woonachtig. Hij is auteur, tekenaar en verteller (https://JohnvanIerland.nl) en docent Nederlands op Breda University of Applied sciences. Hij is begaan met de stad Breda, met geschiedenis, met sport en het zoeken en creëren van verhalen binnen die raakvlakken.

De bijeenkomst van maandag 2 oktober 2023 vindt plaats in Theaterdinersalon De Avenue in de Waterstraat, begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Voor meer informatie: https://degoudencirkelbreda.nl/.

Reacties zijn gesloten.