2023-10-14: symposium (Breda en ommeland)

Op zaterdag 14 oktober 2023 vieren geschiedkundige vereniging De Oranjeboom en erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau hun respectievelijk 75- en 70-jarig jubileum met een feestelijke bijeenkomst. Er staan drie interessante lezingen op het programma met als thema de naoorlogse stedelijke groei en ontwikkeling van de stad Breda.

Hans Thoolen, stedenbouwkundige, bespreekt de groei en transformatie in naoorlogs Breda. Rini van der Linden, voorzitter van Princenhaags Museum, gaat in op de gevoeligheden die er zijn bij de groei van klein naar groot Breda. Vincent Smit, oud-lector grootstedelijke ontwikkeling, vertelt over binnen het thema over de Bredase burgemeesters na 1948.

Aan het einde van de viering wordt het logo gepresenteerd van de nieuwe fusievereniging die per 1 januari 2024 actief zal zijn onder de naam: ‘Geschiedkundige – en erfgoedvereniging Breda en ommeland.’ Voor meer informatie: De Oranjeboom.

Reacties zijn gesloten.