Zaterdag 2 november 2019: excursie Den Haag en Delft

Op zaterdag 2 november a.s. organiseert De Oranjeboom een najaarsexcursie naar Den Haag en Delft. Centraal staan de bijzondere historische plekken die zo’n belangrijke rol hebben gespeeld in de wordingsgeschiedenis van ons land. ‘Oranje, Oldenbarnevelt en De Witt’ zou zo maar eens een toepasselijke toertitel kunnen zijn.

In Den Haag ondernemen we een historische wandeling, die ons voert langs illustere plekken als het Mauritshuis, Binnen- en Buitenhof en de Gevangenpoort. Na de koffie op het Plein gaan we naar het Haags Historisch Museum om uiteindelijk na een mooie wandeling te eindigen bij de Koninklijke Stallen.

In de middag bezoeken wij Delft, alwaar we na de lunch een bezoek brengen aan het Prinsenhof (Tatort op 10 juli 1584) en de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk. In die laatste zijn de Oranjes sinds 1584 bijgezet. Delft is dus na Diest en ons aller Breda de derde stad waar de Oranjes zich een grafkelder rijk weten. In deze kerk treffen we ook het beroemde praalgraf van Willem van Oranje. De ware inspiratie voor dit Nassau-kunstwerk vinden we echter terug in de Grote Kerk in Breda.

We zullen op 2 november – zoals vertrouwd – vertrekken van het Schoolakkerplein (om 9:00 uur gaat de bus rijden) en verwachten daar weer te arriveren ca. 18:30 uur. De kosten bedragen €50,- p.p. voor leden en €55,- voor niet-leden. Zin om mee te gaan? Meld u aan via het secretariaat van de vereniging (secretariaat@deoranjeboom.nl) met de volgende gegevens:

Uw naam + plus evt. uw introducé(e) (geef daarbij aan, of deze lid is van De Oranjeboom of niet).

Of we voor u en/of uw introducé een vegetarische lunch moeten inplannen.

Of u (en/of uw introducé(e)) beschikt over een museumjaarkaart. Dit in verband met de reservering in het Haags Historisch Museum.

Let op: u betaalt uw deelnamebedrag pas, nadat u daar van de secretaris bericht over heeft gehad. De volgorde van binnenkomst is bepalend voor uw aanmelding.

Reacties zijn gesloten.