Dinsdag 2 oktober: lezing Stichting Breda Nassaustad in Waalse Kerk

Opnieuw houdt het bestuur van Breda Nassaustad zijn traditionele najaarslezing. Deze wordt gehouden in de Waalse Kerk, Catharinastraat 83 te Breda.

Arnout J.P.H. van Cruyningen verzorgt de lezing. Na het Haagse Gymnasium Sorghvliet studeerde hij aan de Nijmeegse Radboud Universiteit. Daar legde hij zich toe op de Algemene en Vaderlandse Geschiedenis der Nieuwe Tijden. Arnout van Cruyningen is gespecialiseerd in de dynastieke historie en heeft diverse boeken over het Huis van Oranje geschreven. Dit jaar en vorig jaar verschenen van zijn hand: ‘De Tachtigjarige Oorlog’, ‘De Opstand 1568-1648’ en ‘Stadhouders van Nederland’. Momenteel werkt hij aan een biografie over van Oldenbarnevelt.

Van Cruyningen heeft de auteur P.J. Schipperus als literair adviseur bijgestaan bij het schrijven van het boek over Filips Willem, oudste zoon van Willem van Oranje en heer van Breda. Hij zal tijdens zijn lezing prins Filips Willem en de rol van Breda zeker niet overslaan!

U kunt zich via e-mail aanmelden tot en met 30 september door een aanmelding te sturen naar info@waalsekerkbreda.nl onder vermelding van lid De Oranjeboom.

Tijdens de lezing bent u in de gelegenheid een boek te laten signeren door Arnout van Cruyningen.

Aanvang lezing 20.00 uur. Waalse Kerk open om 19.30 uur. Entree € 8,00 inclusief 1 consumptie. Leden van De Oranjeboom betalen € 6,00.

Reacties zijn gesloten.