Voorjaarsexcursie 2020

Op zaterdag 4 april organiseert De Oranjeboom wederom de traditionele voorjaarexcursie, maar nu eens helemaal anders dan u van ons gewend bent. Onder het thema: ‘Breda en de Tachtigjarige Oorlog’ blijven we deze keer in Breda zelf én we gaan deze trip maken per fiets!

In de Tachtigjarige Oorlog was Breda niet alleen de stad waar de Oranje-Nassau’s hun wortels hebben, maar tevens was onze stad een zeer strategische vestingplaats in de frontlinie van deze lang voortslepende onafhankelijkheidsoorlog. Meerdere keren wisselde het gezag in Breda van Nederlandse in Spaanse handen en vice versa. Rondom Breda zijn daar diverse plaatsen die daarvan heden ten dage nog getuigen.

Onze excursie start in De Waalse kerk aan de Catharinastraat, waar u om 09:00u verwacht wordt voor een koffie en een inleiding over het thema van de dag door Paul Lemmens. Om ca. 10:30u vertrekken we per fiets in twee groepen. We rijden gegidste routes in noordelijke respectievelijk in zuidelijke richting.

Om 12:30u verwachten we iedereen in de Grote Kerk bij de Prinsenkapel, waarna we aansluitend een lunch zullen genieten in de nabijheid van dit monument. In de middag wisselen de groepen van route. We verwachten ca. 16:00u weer terug te zijn in het centrum.

U zult circa 30 km gaan fietsen, in twee etappes, met de nodige tussenstops. Het wordt nadrukkelijk dus geen sportwedstrijd, maar een ontspannen rondtocht door de Bredase geschiedenis.

De deelname voor deze interessante thuisexcursie (maximaal 40 plaatsen beschikbaar) bedraagt: € 22,50 voor leden en € 25 voor introducés (niet-leden).

Zin om mee te gaan? Meld u aan via het secretariaat van de vereniging, secretariaat@deoranjeboom.nl met de volgende gegevens:

  1. Uw naam + plus evt. uw introducé (geef daarbij aan, of deze lid is van De Oranjeboom of niet).

  2. Of we voor u en/of uw introducé een vegetarische lunch moeten inplannen.

U betaalt het bedrag van deelname, nadat u van de secretaris daar bericht over heeft gehad.

De Excursiecommissie

Reacties zijn gesloten.