2023-06-06: Lezing over Niel Steenbergen in Sint-Oelbertgymnasium (De Heerlijkheid Oosterhout)

Jan Schippers verzorgt op verzoek van Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout op 6 juni 2023 een lezing over de Oosterhoutse kunstenaar Niel Steenbergen, die onder meer het Abrahambeeld bij de ingang van het Slotpark heeft gemaakt. Schippers, oud-docent Nederlands van het Sint-Oelbertgymnasium, is voorzitter van de Stichting Niel Steenbergen en Oosterhout. Na de lezing van ongeveer 45 minuten volgt een wandeling door de school, waar diverse werken van deze kunstenaar te vinden zijn en waarbij uitleg wordt gegeven. Tot slot is er de mogelijkheid een drankje te bestellen en zal Jan Schippers vragen van de bezoekers beantwoorden.

De lezing wordt op 6 juni gehouden in lokaal 0.11 van het Sint-Oelbertgymnasium. De school is te bereiken via de route langs het voormalige zwembad De Blikken aan het Paterserf, waar nu Stichting Bock is gevestigd en waarachter u ook kunt parkeren. U komt vervolgens op het plein van de school, waar u u via de deur aan de rechterkant naar binnen kunt om zich aan te melden.

De lezing begint om 20.00 uur. Inloop van 19.30 tot 20.00 uur. Entree is 2,50 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden, waarbij inbegrepen een kopje koffie of thee bij binnenkomst en een consumptiebon voor later op de avond. U kunt zich aanmelden voor deze avond door het entreegeld over te maken op bankrekeningnummer NL71 RABO 0126 3462 24 t.n.v. Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout o.v.v. Niel Steenbergen en het gewenste aantal kaartjes. Voor meer informatie: De Heerlijkheid Oosterhout.

Reacties zijn gesloten.