2023-10-08: Foto-expositie Boeren toen en nu (Teterings Erfdeel)

Op zondag 8 oktober 2023 organiseert het Teterings Erfdeel een foto-expositie. Het typische boerenleven was rond 1900 een bron van inspiratie voor schilders en fotografen en dit is dan ook goed vastgelegd in prachtige foto’s. Koeien melken, hooikarren laden en werken op het land waren toen dagelijkse taken voor de boer en de boerin.

De foto’s laten een vredig leven zien waar nog geen industrie bestond. De mensen stonden in die tijd veel dichter bij de natuur en de tijd wordt dan ook romantisch weergegeven. Echter de realiteit was anders, omdat de boeren zwaar en hard moesten werken. 

Met de mechanisatie van de landbouw is het leven op de boerderij drastisch veranderd. Na de periode van schaalvergroting krijgt de boer te maken met een verregaande regelgeving. 

Aan de hand van een authentieke serie zwart-wit foto’s wordt een waardevol beeld geschapen van het boerenleven van weleer, overgaand naar de situatie van heden. Veel van de in de foto’s getoonde gereedschappen en werktuigen zijn bij een rondgang in het museum in ruime mate te bezichtigen.

De foto expositie vindt plaats op zondag 8 oktober 14.00 – 16.00 uur in museum de Stee, Zuringveld 1a in Teteringen. De entree bestaat uit een vrijwillige bijdrage t.b.v. het onderhoud van het erfgoed.

De expositie is tevens te bezoeken op 22 oktober 2023. Voor meer informatie: www.teteringserfdeel.nl.

Reacties zijn gesloten.