7 september 2017: Boekpresentatie en lezing Engel van de Vrede

Graag nodigen wij u voor de boekpresentatie en lezing over de ‘Engel van Vrede’ en de onderhandelingen in Breda 1667. De boekpresentatie wordt gehouden op donderdag 7 september aanstaande om 19:30 in het Stedelijk Museum Breda.

De viering en herdenking van 350 jaar Vrede van Breda is een mooie aanleiding om de oproep van vrede van Comenius in een hedendaags jasje te steken. Jan Amos Comenius (1592-1670) had zijn oproep tot vrede laten drukken onder de titel Angelus Pacis; Engel van Vrede. Comenius reisde naar Breda om zijn werk aan de onderhandelaars aan te bieden en hen aan te sporen tot een goede en duurzame vrede te komen. Door prof.dr. H.E.S. Woldring is de tekst hertaald en voorzien van een uitgebreide toelichting.

Peter van de Steenoven, voorzitter van de redactiecommissie van De Oranjeboom, zal deze avond een lezing verzorgen over Breda in het vredesjaar 1667 en de missies van de onderhandelaars.

Vanwege beperkte ruimte in het museum is aanmelden verplicht en helaas is vol ook echt vol. Dus meld u snel aan via: secretaris@despaanschebrabander.nl.

Aansluitend aan de bijeenkomst kan het museum bezocht worden. Mocht u hiervan gebruik willen maken, vergeet dan niet te vermelden of dat u in bezit bent van een Museumjaarkaart.

Leden van de Oranjeboom kunnen het boek met ledenkorting bestellen. U krijgt het boek thuisgestuurd. Mocht u hiervan gebruik willen maken, wilt u dit eveneens aangeven bij uw aanmelding. Mocht u niet bij de lezing aanwezig kunnen zijn, maar wel de hertaling van de ‘Engel van Vrede’ willen ontvangen met ledenkorting, kunt u dit tevens melden via het gemelde e-mailadres.
Lees de folder met alle informatie

Reacties zijn gesloten.