Karel Leenders geëerd met colloquium en boek

Historische geografie, geschiedenis, cartografie, archeologie van West-Brabant: thema’s waarmee Karel Leenders zich al tientallen jaren bezighoudt en die vanzelfsprekend aan de orde kwamen tijdens het colloquium dat De Oranjeboom organiseerde ter ere van zeventigste verjaardag van deze onderzoeker, die ook aan de jaarboeken van De Oranjeboom vele bijdragen leverde.Colloquium_Karel_Leenders-34541

Zijn werk heeft ook praktische gevolgen gehad. Wie in de Bredase stadswijk Haagse Beemden woont, leeft in een omgeving waar Karel Leenders een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. Zijn onderzoek en zijn bereidheid om de resultaten hiervan aan de man brengen, leidde ertoe dat oude cultuurhistorische elementen in het gebied zijn vervlochten met nieuwbouw.

Zijn onderzoek beperkte zich niet tot de Haagse Beemden, maar breidde zich uit naar grote delen van het zuiden van Nederland en van Vlaanderen. Het zwaartepunt bleef West-Brabant. Dankzij Karel Leenders is dit tegenwoordig een van de best onderzochte delen van het land waar het gaat om historische geografie, aldus prof. dr. Jelle Vervloet, een van de sprekers tijdens het colloquium.

Karel Leenders ontvangt het eerste exemplaar van 'Op zand, veen en klei'

Karel Leenders ontvangt het eerste exemplaar van ‘Op zand, veen en klei’

Aan het eind van de bijeenkomst werd Karel Leenders als verrassing een Liber amicorum aangeboden met, uiteraard, een keur aan artikelen op zijn diverse vakgebieden.

Het boek, dat als titel heeft ‘Op zand, veen en klei’ is uitgegeven door de stichting Zuidelijk Historisch Contact en uitgeverij Verloren en is verkrijgbaar via de website van deze uitgeverij.

Korting voor leden De Oranjeboom

Als u lid bent van De Oranjeboom, bestelt u het boek via het secretariaat. U krijgt dan € 5,- korting en betaalt slechts € 30,- (incl. verzendkosten).

Hier vindt u de inhoudsopgave en een inkijkexemplaar van het boek

Reacties zijn gesloten.