Maart 2017

Nieuwsbrief De Oranjeboom

Maart 2017


Aanmelden presentatie Jaarboek: thema-avond 350 jaar Vrede van Breda

Lezing Vrede van Breda en Michiel de Ruyters tocht naar Chatham, nieuw jaarboek Oranjeboom en gratis educatieve uitgave Vrede van Breda

Op woensdagavond 19 april 2017 is de presentatie van het jaarboek 69 in het auditorium van Scholengemeenschap De Nassau. Het wordt een thema-avond over de historische achtergrond en betekenis van de Vrede van Breda. Graag uiterlijk 12 april aanmelden, zodat uw jaarboek in de Nassau voor u klaarligt. Dr. Gijs Rommelse, maritiem historicus, gepromoveerd op onderzoek naar de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog, houdt een voordracht over de Vrede van Breda en de Tocht naar Chatham. Paul Lemmens, als leraar geschiedenis verbonden aan ‘De Nassau’, vertelt op welke manier de Vrede van Breda een plaats kan krijgen in het onderwijs. En leerlingen laten dat op originele wijze zien en horen. Aan het slot van de avond wordt het eerste exemplaar van de educatieve uitgave over de Vrede van Breda en het Jaarboek 69 uitgereikt aan Frits de Ruyter de Wildt. Hij is directe nazaat van admiraal Michiel de Ruyter die de leiding had bij de Tocht naar Chatham. Lees meer en schrijf u in.


Algemene Ledenvergadering: 8 mei 2017

Reserveer alvast deze datum in uw agenda: meer informatie volgt.


Bezorging Jaarboek 2016: vele handen maken licht werk

Leden leveren een belangrijke bijdrage aan de continuïteit van onze vereniging. Het bezorgen van de jaarboeken is één van die activiteiten die van groot belang is. Gezien de goede ervaringen met hun bijdrage, zoeken we nog meer leden die willen meehelpen met de bezorging in hun (directe) omgeving. Op die manier kan de vereniging bezorgkosten besparen, waardoor andere activiteiten mogelijk zijn. Vooral in Breda kunnen we nog bezorgers gebruiken. Mocht u als lid willen meedoen aan de verspreiding, dan vernemen we daarvan graag.

U kunt contact opnemen met onze secretaris Michiel Adriaansen via secretariaat@deoranjeboom.nl of 06 45 89 41 56. De presentatie van het jaarboek is op woensdag 19 april 2017. Rond die tijd worden de jaarboeken verspreid.


Cursus ‘De historie van Breda voor beginners’ start zevende ronde

Breda, een prachtige stad met een rijk verleden. Maar wat weet je hier nu als (nieuwe) inwoner eigenlijk van? Die mooie gebouwen staan er dan wel, maar hebben zij altijd al die functie gehad? En dan die straatnamen: je zou er boeken over kunnen schrijven. Breda Nassaustad. Hebben de Nassaus hier dan gewoond? Zou het kasteel er iets mee te maken hebben? Voor hen die meer over de geschiedenis van Breda te weten willen komen, wordt de historie van Breda in overzichtelijke stappen voor het voetlicht gebracht tijdens de cursus De Historie van Breda voor beginners. Lees hier alles over de cursus.


De Koerier van Brabants Heem

Lees hier het nieuwste nummer


U ontvangt deze nieuwsbrief als lid van Geschied- en Oudheidkundige Kring ‘De Oranjeboom’.

Secretariaat

mr. M.P.L. Adriaansen
Mortelweg 24, 4847 BB Teteringen
e-mail: secretariaat@deoranjeboom.nl

Financiën en ledenadministratie

C. van Strijen, Keizerstraat 49, 4811 HL Breda, tel. 076-5602186
IBAN: NL83 INGB 0001 1281 88 BIC code: INGBNL2A op naam van Geschied- en Oudheidkundige Kring ‘de Oranjeboom’ te Breda.

Reacties zijn gesloten.