Presentatie nieuwe Bredase historische roman

Op vrijdagmiddag 9 maart a.s., 16.00 uur presenteert de Bredase historicus Peter van de Steenoven in de Waalse kerk, Catharinastraat 83 in Breda, zijn historische roman ‘Antons tweestrijd’.

De roman speelt zich grotendeels af in het Breda van 1828. De advocaat Anton Bastiaansen verricht een bijzondere opdracht voor een jonge weduwe van Belgische adel en krijgt met haar een amoureuze relatie. Als man van eenvoudige boerenafkomst loopt hij echter zowel in de uitoefening van zijn beroep als in zijn zoektocht naar een huwelijkspartner aan tegen scherpe tegenstellingen die er ook toen al in de samenleving bestonden. De personen en belevenissen in Antons tweestrijd zijn fictief, maar de beschreven omstandigheden waarin het verhaal zich afspeelt geven een getrouw beeld van het dagelijks leven in Breda en de oplopende politieke spanningen in de Zuidelijke Nederlanden aan de vooravond van de Belgische opstand. De auteur doet al jaren onderzoek naar de Bredase geschiedenis en publiceerde daarover verscheidene artikelen, onder meer in het Jaarboek De Oranjeboom.

Tijdens de presentatie zal Peter van de Steenoven kort iets vertellen over het Breda van 1828 en de problemen en spanningen die zich in die tijd in Breda en de Zuidelijke Nederlanden begonnen te manifesteren. Vervolgens zal het eerste exemplaar van het boek officieel worden aangeboden aan Arnoud-Jan Bijsterveld, hoogleraar Cultuur in Brabant aan Tilburg University. Daarna is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met de auteur en de andere aanwezigen van gedachten te wisselen.

De presentatiebijeenkomst is vrij toegankelijk voor genodigden en leden van de historische vereniging De Oranjeboom. Leden van de Oranjeboom die vooraf per email het boek hebben besteld (p.vandesteenoven@ziggo.nl) kunnen tegen contante betaling het boek in ontvangst nemen.
Het boek is daarna voor €17,50 te koop in de boekhandel, bij Boekenbestellen.nl en bij Bol.com.
Peter van de Steenoven Antons Tweestrijd 246 pagina’s ISBN 9789463452922

Reacties zijn gesloten.