Juni 2016

Nieuwsbrief De Oranjeboom

Juni 2016


Vooraf

Aan het begin van de zomer kan De Oranjeboom terugkijken op geslaagde en drukbezochte activiteiten: de Algemene Ledenvergadering die een nieuwe voorzitter benoemde, de presentatie van het Jaarboek 2015 in Hotel Nassau Breda en het Colloquium ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Karel Leenders in de Nieuwe Veste. In deze nieuwsbrief leest u er meer over.

Voor het najaar staan op het programma: een najaarslezing, een najaarsexcursie en de Nassaulezing in de Grote Kerk in Breda. De data volgen binnenkort.


Joseph Vos is de nieuwe voorzitter van De Oranjeboom

Joseph Vos is de nieuwe voorzitter van De Oranjeboom. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 24 mei werd hij gekozen tot opvolger van Rogier Moulen Janssen, die het voorzitterschap een jaar lang heeft waargenomen. De nieuwe voorzitter was van 2004 tot 2013 dijkgraaf van het Waterschap Brabantse Delta.

Lees verder


Jaarboek 2015 gepresenteerd

Het nieuwe Nassau Hotel in Breda was onderwerp en decor van de presentatie van het Jaarboek 2015 van De Oranjeboom. Op donderdag 12 mei 2016 werd dit jaarboek aangeboden aan burgemeester Paul Depla van Breda en Gilles Passenier die het Nassau Hotel vertegenwoordigde.

Lees verder


Karel Leenders geëerd met colloquium en boek

Historische geografie, geschiedenis, cartografie, archeologie van West-Brabant: thema’s waarmee Karel Leenders zich al tientallen jaren bezighoudt en die vanzelfsprekend aan de orde kwamen tijdens het colloquium dat De Oranjeboom organiseerde ter ere van zeventigste verjaardag van deze onderzoeker, die ook aan de jaarboeken van De Oranjeboom vele bijdragen leverde.

Lees meer


Auteurscursus lokale geschiedenis

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van uw eigen dorp of stad en zou u zelf eens in de archieven willen duiken? De heemkundeverenigingen in en rond Breda en de geschiedkundige vereniging De Oranjeboom organiseren in het najaar van dit jaar een cursus voor belangstellenden die lokaal historisch onderzoek willen gaan doen en daarover zouden willen schrijven in de periodieken van de verenigingen.

Lees verder


U ontvangt deze nieuwsbrief als lid van Geschied- en Oudheidkundige Kring ‘De Oranjeboom’.

Secretariaat

mr. M.P.L. Adriaansen
Mortelweg 24, 4847 BB Teteringen
e-mail: secretariaat@deoranjeboom.nl

Financiën en ledenadministratie

C. van Strijen, Keizerstraat 49, 4811HL Breda, tel. 076-5602186
IBAN: NL83INGB0001128188 BIC code: INGBNL2A op naam van Geschied- en Oudheidkundige Kring ‘de Oranjeboom’ te Breda.

Reacties zijn gesloten.